Mikulášský trojboj

Zveřejněno 04.12.2016 | Vacek Rudolf
V sobotu 3.12. jsme si ve Sportovní hale v Teplicích zahráli proti klukům ze Sokola Srbice a TJ Proboštova, kterým jsme tímto oplatili pozvání do haly v Dubí.

Na základě vzájemné dohody trenérů, byli kluci rozděleni na dvě skupiny. Hrací doba byla 15 minut, což v celkovém součtu hrací doby znamenalo 1 hodinu na každý tým.

Kluci z první skupiny začali, s chutí a v prvním utkání proti Proboštovu se jim podařilo vstřelit několik branek po pěkných akcích.

Druhé utkání bylo jednoznačnou záležitostí pro kluky ze Srbic. Ve stejném pořadí a duchu hry se odehrály i odvetná utkání. V zápase s Proboštovem nám kluci ukázali několik dobrých individuálních výkonů. Naopak utkání proti Srbicím mělo jednoznačný průběh, bohužel v náš neprospěch. I přes výsledkový nezdar bylo k vidění několik povedených individuálních výkonů.

Druhá skupina, ve které se také vystřídala desítka hráčů, předváděla od úvodního utkání sebevědomý výkon plný nasazení, rychlosti, kvalitní hry 1x1 a přihrávek. Co nás naopak zradilo byla koncovka. V čem máme veliké rezervy je rozhodnutí, kdy přihrát lépe postavenému kamarádovi před branku, a kdy naopak gólovou situaci řešit samostatně. Z čeho jsme však měli velikou radost je to, jak kluci pracovali s prostorem, a jak dokázali obehrávat situaci z jedné strany hřiště přes brankáře na druhou stranu nebo na útočníky. Další obrovský posun byl vidět (slyšet) ve vzájemné komunikaci. Nejen díky tomu jsme dali hodně branek. Co je však potěšující a z čeho jsme taktéž měli velikou radost je chuť kluků branku nedostat. V neposlední řadě se sluší poděkovat soupeřům za způsob hry, jaký v obou částech sobotního odpoledne předváděl, rodičům za podporu a hlavně všem klukům za předvedené výkony.