Vyhrává, kdo góly dává.

Zveřejněno 09.01.2017 | www.holubnastrese.cz
Ve výčepu jsme samí pamětníci, a proto pěkně postaru před každým zápasem zpíváme naši fotbalovou hymnu „Zelená je tráva“. Ve druhé sloce se tam zpívá „…a kdo góly dává, jen ten vyhrává…“

Na druhou sloku jsme si dnes vzpomněli při čtení novin, kde psali, že někdo posílil, protože koupil nějaké ofenzivní eso. Chytrák Lojza má telefon a umí s ním zacházet, a proto jsme za chvíli spočítali, jak se věci mají.

Ve statistikách jsme přečetli, že borec v lize dal za poslední dvě sezóny gól v každém desátém zápase a na gól přihrál v každém padesátém, protože má jednu asistenci v padesáti zápasech. Dědek Pecka ještě pamatuje prešovský beton a italské catenaccio a asi proto pravil, že to není špatná bilance a nediví se, že se o borca všichni přetahovali.

Slyšel to náš trenér Píčus a řekl, že hráč má asi jiné úkoly. Třeba to řeže a kraluje ve vzduchu. O tom pochyboval Lojza, když tvrdil, že hráč sotva větší než ustřelené kecky těžko bude někde kralovat. Debatu ukončila naše hostinská Růžena, protože ví, že jsme jenom rejpalové od politého stolu a nebude nám vysvětlovat, že ofenzivní hráč může přispět i jinak než góly a asistencemi.

Známe Růženu známe sebe, a proto jsme zaklapli klapačky s tím, že sezóna ukáže. Chytrák Lojza sice ještě mlel něco o tom, že k titulu je potřeba kolem šedesáti gólů za rok a kdo je tedy dá, ale Růžena po něm hodila popelník a je klid.