U nás na vsi a u nich v kukuřici.

Zveřejněno 03.02.2017 | www.holubnastrese.cz
V pátek jsem vám nic nenapsal, protože se nedostávalo času. Dopoledne jsem byl na setkání současných pedagogů s bývalými pedagogy ústavu, ve kterém jsem svého času měl za úkol předstírat, že se podílím na vzdělávacím procesu nastupující generace. Co si budeme namlouvat. Nakonec jsem byl rád, že během vyučování nikdo nevypadl z okna a neztratila se třídní kniha.

Paní ředitelka při projevu na uvítanou pravila, že i ve svém věku stále ještě snižuje věkový průměr pedagogického sboru, ač je tomu pěkných pár let, co do ústavu nastoupila. Nevím, jak u vás ve městě, ale u nás na vsi je vzdělávání v rukou zkušených matadorů. Jen se jich neptejte, jak zapnout počítač a udělat video na YouTube.

Trochu jinak výchovu pojali v Německu u dálnice, kde mezi kukuřicí přistálo UFO a sjezdy z dálnice lákají na stadion fotbalového klubu TSG 1899 Hoffenheim. V automapě budete takové místo hledat zbytečně. Asi někde existuje, ale na návsi byste se sami báli.

Včera odpoledne dali čtyřku Mainzu. Hráči ještě křepčili před kotlem severní tribuny a přes hřiště odcházel devětadvacetiletý muž a tleskal divákům. Jmenuje se Julian Nagelsmann a těm rozjuchaným mladíkům dělá šéfa. U nás na vsi by netrénoval ani dorost. Nejdřív by musel získat zkušenosti a potom bychom to zvážili.

Fotbalem vás zatěžovat nebudu. Dali gól, mohli i nějaké dostat, ale rvali to na plný plyn až do samého konce, kdy u nás v kotlině se často již jenom vyklusává a čeká na konec, ale oni přidali další góly. Nejstaršímu hráči základní sestavy bylo dvacet sedm let. Časy se mění, ale ničeho se nebojte. U nás na vsi zůstane vše při starém. Vaše děti budou i dál vychovávat matadoři, kteří mají dopoledne čas a odpoledne volno, ve kterém si najdou brigádu, aby mohli zaplatit nájem a pod topoly dál na naše kopáče bude řvát psychopat se zaprášeným diplomem, protože pořádek musí být.