Vzpomínáme

Zveřejněno 09.02.2017 | redakce
Dnes by oslavil 86. narozeniny Josef Masopust, držitel zlatého míče 1962 a mimo jiné spolu s Pavlem Verbířem první člen síně slávy FK Teplice. Na snímku slavnostní uvedení do síně slávy spolu s Pavlem Verbířem, v pozadí František Hrdlička, Jaroslav Přerost a Petr Heidenreich.

Josef Masopust (9.2.1931 - 29.6.2015) působil v dresu tehdejšího Technomat/Vodotechny Teplice v letech 1950 -1952. V tomto dresu odehrál 59 zápasů, během kterých vsítil 10 branek.  V Teplicích se také seznámil se svou budoucí manželkou Věrou a společně se jim tu narodil syn Antonín. S manželkou a synem byli pravidelnými návštěvníky dnes již neexistujícího koupaliště, které se v minulosti nacházelo v místech současného tréninkového areálu Anger. Pan Masopust se do Teplic pravidelně rád vracel a fotbalu v Teplicích vždy držel palce. Část jeho rodiny zde žije do dnes.

Josef Masopust byl vyhlášen českým fotbalistou 20. století a rovněž patří mezi nejvíce uznávané osobnosti světového fotbalu. Je členem síně slávy FIFA, českého fotbalu, českého sportu, Dukly Praha a FK Teplice. V minulosti byl hrdým patronem našeho klubu a my věříme, že pro všechny naše juniory a juniorky jsou společně s Pavlem Verbířem krásnými vzory.