Trenérský rukopis.

Zveřejněno 20.02.2017 | www.holubnastrese.cz
Ve výčepu jsme seděli pod věšákem a koukali na bednu. Po mači jsme řešili trenérský rukopis. Slyšela to naše výčepní Růžena a zeptala se, co že je ten rukopis.

Dědek Pecka jí řekl, že to je, jak drží pero. Růža ho vzala hadrem po papuli. Co on ví o tom, jak ona drží pero.

Chytrák Lojza tvrdil, že nejde o rukopis, ale o body a ty zůstaly doma a to se počítá. Dědek Pecka nesouhlasil. Kvůli takovému fotbalu on za autobus do města utrácet nebude. Však on moc dobře ví, proč nebyl na fotbale od války. Náš trenér Píčus řekl, že to přeci nebylo vůbec špatný. On jasně viděl, co chtějí hrát. Na to mu dědek Pecka řekl, že je úplně blbej, protože on své barvy nikdy nezradí a Klokanům fandit nebude.

Růžena přinesla nová piva a staré utopence a my jsme dál mleli prázdnou slámu. Zítra budeme kydat hnůj. Na vsi už to tak chodí. Chytrák Lojza poručil rum. Tři body jsou tři body a to se musí oslavit. Růžena nám vzala ovladač a ze záznamu si pustila Ulici a to všichni víme, že kdo promluví dostane hadrem. Náš trenér Píčus to nevydržel a řekl, že by rád viděl, kdyby ten starý dědek měl v mančaftu stejně dobrý hráče jako mají moderní trenéři jinde. To by teprve byl fičák.

Píčus měl pravdu. Fičák to byl. Úplná vichřice. Růžena ho vzala hadrem a Chytrák Lojza mu vylil pivo na hlavu. V telce běžela Ulice a tři body zůstaly doma.