Zastihla nás doba bronzová

Zveřejněno 21.02.2017 | Jiří Tyl
V neděli jsme cestovali za druhým letošním turnajem. Tentokráte až do Dobřichovic, kde nás přivítalo příjemné prostředí a útulná hala.

Turnaj byl od prvních chvil skvěle zorganizovaný a vše šlo dle plánu až do úplného závěru. Za což pořadatelům děkujeme. Kluky navíc opět přijela podpořit velká část rodičů a příbuzných pouze ve žlutém, a tak se při zápasech mohli opřít také o diváckou kulisu. Dík taky patří i rodičům a všem, kteří nás jeli podpořit.

Na turnaj oproti původním plánům nedorazil tým Hostouně, ale nahradili jej kluci z Tempa Praha s ročníkem 2010. Na turnaji jsme tedy odehráli 5 utkání. Celkem 9 bodů stačilo na konečné třetí místo, čímž jsme navázali na turnaj v Mostě a odvezli si opět (nyní jen pomyslný) bronz. S výkony jsme byli vesměs spokojeni a kluky jsme pochválili. Hlavně poslední prohraný zápas hodně mrzel, ale směrem, kterým se prezentoval soupeř (nakopávané míče před branku, házené auty do pokutového území), se my prezentovat nebudeme. Naše cesta vede přes překonávání soupeřovi obrany hrou pozemi a úspěšnou hrou 1 na 1. Dvě vlastní branky z náhodných odrazů nás stály lepší umístění, ale hlavní pro nás je fotbalový rozvoj našich kluků a ne umístění na turnaji. Je jen otázka času, kdy si začnou vědět rady s takovými nakopnutými míči a takovéto branky již inkasovat nebudeme. Pak se karta otočí a naopak soupeř si nebude vědět rady s našimi útočnými nájezdy.