U8: Dešti a větru neporučíš! Balonu však ano

Zveřejněno 22.04.2017 | Jiří Tyl
Další týden utekl a my jsme tentokráte cestovali za dalšími zápasy až do Ervěnic.

Sestava se nám netvořila jednoduše, stále postrádáme několik zraněných dětí a k tomu se přidaly absence díky školám v přírodě. Do chomutovského okresu jsme tak vyráželi s 12 hráči. 


Aprílové počasí si s námi opravdu zahrávalo a první utkání s Mostem jsme začínali se sluníčkem v zádech a končili promočení na kost. Snažili jsme se tak o rychlá střídání a kluky jsme i ve hře nabádali k neustálému pohybu, napadání. Někteří si anglické podnebí v Ervěnicích nadmíru užívali a někteří se s těmito podmínkami jen těžko sžívali. Po konečném hvizdu nás čekali kamarádi z Děčína, s kterými jsme se na jaře střetli již potřetí. Minulá utkání napovídala tomu, že padne spousta branek a tato predikce se také naplnila. Na obou stranách bylo vidět několik nadstandardních individuálních výkonů a děti divákům připravily spoustu radosti ze vstřelených branek.

V posledním duelu jsme se postavili domácím Ervěnicím. Po celý zápas jsme se museli vypořádat s nepříjemným stylem soupeře, který míče jen nakopával a snažil se tak převážně o efektivní fotbal v mladší přípravce. Každý nakopnutý míč do volného prostoru je v tomto věku pro děti problém, jelikož odhad na míč a orientace v prostoru ještě není natolik vyvinutá, aby dokázaly tento prostor vyplnit a vzniklé situace předpovídat a správně vyřešit. Přesto jsme statečně domácím čelili a hlavně jedna ze dvou skupin se s tím vypořádala více než úspěšně. Soupeře po chvilkové adaptaci na tento styl zatlačila na jeho polovinu a jednoznačně přehrávala. Přestože se soupeř z občasných střel z dálky nebo nakoplých míčů uměl prosadit, takové inkasované branky nám nevadí, postupem času si všichni kluci s těmito míči budou umět poradit. My se vždy budeme chtít prosazovat svou vlastní hrou - pozemní kombinací, hrou jeden na jednoho a střílet branky, které jsou promyšlené a chtěné, byť i "náhoďáci" k fotbalu patří. Klukům děkujeme za předvedené výkony v obtížných podmínkách a rodičům děkujeme za podporu.

V dalších týdnech / měsících nás čeká perný program. Spousta tréninků, satelitů a svátek, který připadá na pondělí 1. 5. 2017, hostíme na domácí půdě Mladou Boleslav. Kluci tak budou moci změřit síly se soupeřem, s kterým bychom se měli od nové sezóny potkávat v minilize, který od jara hraje ročník 2008 v pilotním ročníku. Dne 10. 6. 2017 navíc odcestujeme na turnaj do města Pečky u Kolína, který by měl být také velice kvalitně zastoupený. Proto je důležité, abychom všichni přistupovali k tréninkům, zápasům více než zodpovědně, abychom tak dali klukům co největší prostor pro zlepšení.