U9: Remízoví králové

Zveřejněno 22.05.2017 | Rudolf Vacek
Ve třech víkendových satelitech jsme z pohledu výsledku sehráli nerozhodné zápasy. Z pohledu předváděné hry a individuálních dovedností jsme na hřištích kralovali.

OP ml. př. Trnovany: V sousedních Trnovanech jsme si postupně zahráli s týmy TJ Krupka, Sokol Srbice a Hvězdou Trnovany. S Krupkou, která opět postavila kluky o rok, i dva mladší jsme jasně dominovali. Naopak malí fotbalisté Sokola Srbice byli nad naše síly. Utkání proti domácí Hvězdě bylo jak z pohledu předvedené hry, tak výsledku nerozhodné.

KP. ml. př. Anger: Na domácím hřišti jsme se utkali díky omluvence z Loun jen proti MFK Most a FK Ústí nad Labem. V utkání s Mostem jsme byli vyjma jednoho minizápasu lepším týmem a v celkovém součtu jsme vyhráli o 20 branek. Druhá konfrontace s FK Ústí nad Labem byla, co se týče výsledku, mnohem vyrovnanější. Mnohem důležitější je však styl a způsob hry, který hráči proti tomuto soupeři předvedli. I přes těsnou prohru jsou kluci v našich očích vítězi.

Miniliga Hradec Králové: V tréninkovém areálu FC Hradec Králové jsme v neděli odehráli poslední kolo Miniligy proti FK Mladá Boleslav, FK Sigma Olomouc a domácím hradeckým Votrokům. Že nás čekají velmi dobře technicky a rychlostně vybavení soupeři, jsme poznali hned v prvních měřeních proti Ml. Boleslavi. Ani my jsme však nepřijeli svou kůži prodat lacino. Výsledkem byla remíza. Druhým soupeřem byli domácí, kteří měli jeden tým složený z kluků ročníku 2009. Druhý tým měl ve svém středu několik opravdu hodně šikovných, somatotypicky vyspělých hráčů, kteří byli nad naše síly. Zápasy proti Sigmě nemohly přes obrovskou únavu obou týmů skončit jinak než remízou. Dnes jsme inkasovali 51 branek a povedlo se nám vsítit 53. Stejně jako u kluků, kteří hráli v sobotu, jsme měli radost z toho, jak řešíme rozehrávku. Kluci zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené dovednosti a stejně velký respekt za vynaložené úsilí, bojovnost, snahu a pracovitost. Další skvělá prověrka naučených dovedností, rychlosti a vůle proti kvalitním hráčům z TOP klubů v České republice.