A tak to tady kopem..

Zveřejněno 19.10.2016 | holubnastrese.cz
V Praze byl chlap omotaný prostěradlem, co prý vypadá jako Husák, ale není to Husák, protože to je nějaký halajláma. U nás ve výčepu ho neznáme. My tady řešíme jiné problémy. My musíme zorat, zasít a sklidit, podojit kozy, dát králíkům, naštípat dříví a dávat pozor na sousedy, aby nám nechodili vybírat vajíčka a sbírat naše ořechy.

Sešívaní, ale říkají, že takový týpek tady nemá, co dělat, protože narušuje tahy s Čínou a tu oni teď mají na prsou, protože jinak by nebyli věční, ale byli by v okresním přeboru. Na to náš vesnický disident řekl, že chudoba cti netratí.

Růžena jim na to řekla, že mají lépe poslouchat, protože to není halajláma, nýbrž dalajláma a s tou Čínou nenarušuje tahy, nýbrž vztahy. Na zapití přinesla velké Fernety. Slávisté to přijali jako správnou volbu. Hořké, ale životadárné.

Velký Sparťan řezník Ouško poručil další rundu Černých šviháků, prý aby sešívkám nezešikmilo jen jedno oko. Růžena s nimi přinesla sadu malých, rudých griotek. Koukali jsme na ni jako zjara. Růžena řekla, že to je runda na hospodu, aby Sparťané nezapomněli, jak to s nimi bylo. Náš vesnický disident řekl, že kvůli tomu klíči nezvonil. Dopil a odešel. Nikomu neschází. Stejně nemá na útratu.