U9: Turnaj, Kraj i Okres

Zveřejněno 28.09.2020 13:21:00 | Michal Just
V sobotu 19.9. jsme se zúčastnili v Roudnici velmi kvalitně obsazeného turnaje, kde nechyběla ligová mužstva jako jsou Slavie Praha, Sparta Praha, Jablonec, Liberec, Bohemians atd.

V této konkurenci jsme začínali v základní skupině a naším cílem bylo postoupit a být tak v horní polovině turnaje, kde se hrálo o 1.-16.místo. Pokud by se nám to nepovedlo, hráli bychom o 16.-32.místo. Po velmi dobré hře jsme porazili Ústí nad Labem a Litoměřice a spolu s vítězem skupiny Bohemkou jsme postoupili mezi 16 nejlepších. Tam nás čekala další velmi těžká skupina. První zápas byl s velmi silným týmem Jablonce. Kluci se však tohoto soupeře nezalekli, překvapili nejen diváky a porazili Jablonec 5:3. V zápase jsme měli celou dobu převahu. Poté nás čekal tým Benešova, který jsme porazili těsně 2:1 a mohli slavit postup mezi nejlepších 8 týmů. V tak silné konkurenci to byl velký úspěch. Poslední zápas ve skupině jsme prohráli s 1.FK Přibram a jak se později ukázalo, narazili jsme na vítěze celého turnaje a musíme uznat, že tento celek vyhrál zcela zaslouženě. Čekalo nás čtvrtfinále, kde jsme dostali dalšího velmi silného soupeře a to Mladou Boleslav. Zápas jsme prohráli 1:5 a Mladá Boleslav se později dostala až do finále. V dalším zápase nás čekala odměna v podobě zápasu se Slavií Praha. V zápase jsme dlouho vedli, ale později se projevila i únava a nakonec jsme těsně podlehli 5:6. V posledním zápase o 7. místo jsme porazili Roudnici a skončili tak na krásném 7. místě. Kluci předvedli krásné výkony a hráli jako jeden tým. My, trenéři i rodiče na ně byli právem pyšní. Děkujeme i za podporu rodičů, kteří kluky celou dobu hlasitě povzbuzovali. 


Mimo tento turnaj nám začaly i ostatní soutěže. V Krajském přeboru v Litoměřicích jsme vyhráli všechny tři zápasy se soupeři z Chomutova, Litoměřic i Mostu. Těší nás předvedené výkony a je vidět, že kluci v tréninku tvrdě makají. Máme za sebou i několik kol Okresního přeboru, kde se snažíme, aby si kluci, kteří se k nám připojili později, vyzkoušeli opravdové zápasy a zakusili radost z gólů a vítězství. Kluci se osmělují a každý další zápas je vidět, že už se nebojí hrát a berou to víc na sebe. To je přesně to, co po nich chceme a moc nás těší, když vidíme, jakou mají kluci radost z povedené kličky či vstřeleného gólu. V těchto zápasech nejde ani tak o výsledek, ale spíš o získané seběvedomí a vyzkoušení si věcí z tréninku. I tak kluci všechny zápasy vyhráli a můžou si vždy po zápasech zakřicět vítězný pokřik. Těši nás jejich pokroky a doufáme, že nás to bude všechny bavit i dál.