U17: Konec prvního roku v dorostu

Zveřejněno 27.06.2022 20:09:00 | Václav Havlík
Zmákli jsme ho. Ale dřina.

První rok v dorostu. Nová zkušenost pro kluky, pro klub. A zajímavá, jen co je pravda. Inspirující. A hlavně po dvou letech v covidu skvělý odrazový můstek do dospělejšího fotbalu.

Nebyl to lehký rok, celou sezónu jsme se vlivem náročnějších utkání potýkali se zraněními. Skončil bohužel Ivan Winkler, kterému přejeme mnoho štěstí, přišel naopak Denys Chumachenko, Petr Hájek. Mezi dlouhodobě zraněné se zařadil Ondřej Krupna, Jakub Arnošt. Také jsme dali šanci mladším, nastoupil za nás Štěpán Karpíšek, Lukáš Souček, Sebastian Pric, Josef Vlček a Jakub Štefanský.

Herně jsme se ale neztratili, naopak sezónu končíme mezi prvními 2-3 týmy. My, jež jsme v dorostu poprvé, bez předchozí zkušenosti. Bez hráčů doběhového ročníku a už vůbec bez hráčů  staršího dorostu, které proti nám často stavěli. A přesto úspěšní.

Byla to fuška. Ale hlavně jsme jako parta zůstali pohromadě. Do nové sezóny silnější, větší, vyhranější. K jednotlivým zápasům jsme si leccos řekli, co se povedlo a co ne. Teď jdeme hrát soutěž s kluky, co tam opravdu patří a pravda ukáže, jak na tom jsme. Těšíme se také na sestoupivší soupeře z divize, ti pro nás budou prověrkou. Teď si užijeme prázdniny a v srpnu do toho šlápneme. Chceme být připravenější, odhodlanější.

Jedeme dál, všem velké Díky!