U6: Už i naši nejmladší vyběhli na trávník

Zveřejněno 04.03.2024 8:43:00 | Mgr. Tereza Kodešová
Od října trénujeme v tělocvičně, užíváme si gymnastiku, soutěžení, lezení, houpání, skákání. Zúčastnili jsme se spousta halových turnajů.

Tam jsme všem předvedli, jak moc se zlepšujeme, že fotbal máme moc rádi a hlavně že nás to pořádně baví. Ale fotbal je stejně nejlepší venku, takže jsme se pořádně oblékli, a i když není ještě úplně teplo, tak už každé úterý statečně vyběhneme na hřiště a moc si to užíváme.

Starší kluci už zkouší hrát na velké brány, aby si vyzkoušeli, co je od další sezóny čeká. Moc nás to baví, ale ještě to potřebujeme pořádně natrénovat, abychom to větší hřiště fakt využili celé. Taky zkoušíme přihrávky a chytání v bráně, ale pořád je pro nás nejdůležitější individuální práce s míčem a kličkování. Ostatní přijde časem.

A ti menší, ti si užívají srandu během různých her a cvičení, která jsou všeobecně zaměřená. Ale ani u menších dětí se na fotbalové dovednosti nezapomíná, vše formou her. A na konci tréninku zbývá i čas na fotbálek. Stále k nám přicházejí noví kamarádi a kamarádky a my jsme za to moc rádi.

Ale abychom se s tělocvičnou nemuseli ještě úplně loučit, tak čtvrtky zůstáváme tam. Pořádně si ji ještě do konce března užijeme a zařádíme si. Ještě nás určitě čekají nějaké halové turnaje. A pak? Šup na dlouhou dobu a naplno zpátky na hřiště.